Katusha stap dichter bij doorstart, al blijft opgaan in ploeg met Mathieu van der Poel ook een piste

© rr

Het ziet ernaar uit dat het overblijfsel van de WorldTour-ploeg rond Katusha ook volgend jaar actief zal zijn. De ­Zwitserse ploegmanager Alexis Schoeb zou dicht bij een akkoord staan. Hoe de ploeg eruit zal zien en met wie ze mogelijk in zee zal gaan, weet voorlopig niemand. Bjarne Riis wordt geopperd, maar dat is volgens Deense bronnen erg onwaarschijnlijk.

bvc

Ook het Corendon-Circus van Mathieu van der Poel is nog steeds een piste. In een interview met BNR vertelde Steven van der Heijden, CEO van Corendon, dat Katusha en Corendon-Circus enkele gesprekken hebben gehouden rond een mogelijke fusie. Beide ploegen rijden met Canyon-fietsen, wat de link verklaart. Van der Heijden liet ook weten dat door de overname van Corendon door Sunweb het erg onwaarschijnlijk is dat beide ploegen nog afzonderlijk door eenzelfde bedrijf gesponsord zullen worden. De broers Philip en Christoph Roodhooft willen niet reageren op de uitlatingen van Van der Heijden.

Mocht Katusha doorgaan op World Tour-niveau, is dat slecht nieuws voor Total-Direct Énergie. De Franse ploeg had gehoopt de World Tour-licentie van ­Katusha in te nemen. Bij ­Total-Direct Énergie rijden volgend jaar met Dries Van Gestel en Quinten Hermans al zeker twee Belgen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten