Honderden Inter-fans bezorgen Romelu Lukaku warm onthaal, enkel Ronaldo krijgt hoger loon dan Rode Duivel

Als hij door de medische tests raakt, is Romelu Lukaku vandaag een speler van Inter. De Rode Duivel vloog woensdagavond met de jet van de eigenaar van Inter naar Milaan. Daar wordt hij vandaag medisch gekeurd. Zijn aankomst ging niet onopgemerkt voorbij: de fans van Inter zorgden voor een warm onthaal voor de nieuwkomer, die zo’n 83 miljoen euro zou kosten.

Groot nieuws in Engeland en Italië woensdagavond: na een ultieme onderhandelingsronde had Manchester United eindelijk een finaal bod van het Italiaanse Inter voor Romelu Lukaku geaccepteerd. De Nerazzuri zouden 70 miljoen geboden hebben voor de topschutter van de Rode Duivels, een bedrag dat mits bonussen kan oplopen tot 83 miljoen euro. Op die manier recupereert ManU quasi de volledige transfersom die het in 2017 aan Everton betaald.

Op financieel vlak gaat onze landgenoot er niet op achteruit: hij zou wekelijks 325.000 euro verdienen, goed voor meer dan zestien miljoen euro per jaar. In de Serie A doet enkel Ronaldo beter. Bij Inter vindt hij ook Antonio Conte, een trainer die hem er ook al bij Chelsea graag bij wilde. Even leek het erop dat Juventus zich in de debatten zou mengen -het had een ruildeal met de inmiddels Dybala voor ogen- maar haakte toch af. Lukaku zelf voerde de druk op United inmiddels op door bij Anderlecht te trainen.

In Italië kan Lukaku zijn carrière een doorstart geven: de 26-jarige spits paste niet in de plannen van coach Solskjaer en kon de hoge verwachtingen bij de fans nooit echt waarmaken. In zijn eerste seizoen scoorde hij nog 27 keer, vorig seizoen zat hij meer dan hem lief was op de bank en zakte zijn productie terug tot vijftien treffers.

LEES OOK.COMMENTAAR. Onze Chef Voetbal over transfer van Romelu Lukaku naar Inter: “Een twijfelgeval”

Honderden Inter-fans bezorgen Romelu Lukaku warm onthaal, enkel Ronaldo krijgt hoger loon dan Rode Duivel
Eerder op de avond postte de makelaar van Lukaku al deze foto vanuit het vliegtuig
Door maj
Meer voetbal