VIP-tickets voor Maanrock te winnen door ritje met jarige Shopping Shuttle

De gratis Shopping Shuttle brengt shoppers van een gratis randparking naar de Grote Markt. Foto: Sven Van Haezendonck

Mechelen -

De gratis Shopping Shuttle in Mechelen bestaat dit weekend vijf jaar. Om dat te vieren, deelt handelsvereniging Mechelen MeeMaken zaterdag 500 cupcakes uit. Wie geluk heeft, kan als VIP naar Maanrock.

“Met initiatieven zoals de gratis randparkings en autoluwe winkelstraten houden we Mechelen aangenaam als winkelstad. Een andere belangrijke investering is de Shopping Shuttle. Met gemiddeld zo’n 1.000 passagiers per zaterdag mag dit gerust een geslaagd project worden genoemd”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie.

Voor de gelegenheid rijden de minibusjes zaterdag van 9 tot 19u rond met een grote rode strik. En de passagiers worden stevig verwend. In de 500 cupcakes die de handelsvereniging uitdeelt, zitten vijf gouden stickers verstopt. Wie er zo eentje bemachtigt, wint een VIP-pakket voor twee personen voor het gratis stadsfestival Maanrock.

“Het is een leuke actie die ervoor zorgt dat de Shopping Shuttle nog eens extra in de spotlights staat. Naast de economische impact voor onze handelaars in het centrum is deze gratis service ook belangrijk voor de leefbaarheid in de binnenstad omdat hij voor minder verkeer zorgt”, stelt Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

“Op zich is dit een goede zaak. Maar wat voor shoppers van buiten Mechelen kan, moet toch ook voor Mechelaars zelf kunnen”, klinkt het bij sp.a. De oppositiepartij herhaalt haar pleidooi voor gratis openbaar vervoer vanuit de wijken en dorpen naar het centrum.

www.mechelen.be/shoppingshuttle

Door svh