Patrick Lefevere: “Heb optie voor twee extra jaren al gelicht met Remco Evenepoel”

Foto: BELGA

Hij deed het dus, Remco Evenepoel: op zijn 19de ­Europees kampioen tijdrijden worden en de zege opdragen aan zijn overleden vrienden Bjorg Lambrecht en Stef Loos. Patrick Lefevere was speciaal met de helikopter naar Alkmaar gevlogen om de prestatie mee te maken. “Het is ongezien wat Remco deed”, klonk het. De CEO van Deceuninck-Quick Step beseft ook dat dit nog maar het begin is en kon met trots melden dat Evenepoel nog op zijn minst drie jaar voor zijn team rijdt. “We hadden een contract van twee jaar plus twee jaar optie. Remco en ik hebben die optie gelicht met een handshake. Remco en zijn ouders zullen hun woord nooit breken.”

Vandaar dat ze al naar de toekomst kijken en de verhuis naar het buitenland aan het plannen zijn. “Ik zat maandag met zijn familie in Monaco”, aldus nog Lefevere. “Er is nog niks beslist, want we gaan nu een paar dagen naar Julian Alaphi­lippe in Andorra. Monaco klinkt sexy, maar in Andorra slaap je wel op 1.800 meter hoogte.”

LEES OOK.Mama van overleden Stef Loos in tranen van geluk na overwinningsspeech Remco Evenepoel: “Hij is nog een grotere kampioen naast de fiets”

Door bow
AANGERADEN
Meest recent