Model Emily Ratajkowski laat okselhaar staan: “Ik voel me ook sexy als ik niet scheer”

Het Amerikaanse model Emily Ratajkowski doet tegenwoordig waar ze zich goed bij voelt, dat schrijft ze in een verslag met feministische toets voor modeblad Harper’s Bazaar. Daarbij hoort dat ze haar oksels niet meer onthaart. “Ik voel me ook sexy als ik me niet scheer”, staat er bij een foto van diezelfde behaarde oksels.

In het openhartig essay maakt het model duidelijk waarom iedere vrouw het verdient om met respect te worden behandeld, ongeacht hoe ze zich wil profileren in de wereld. Ze pent onder meer neer hoe ze zich als jong meisje stoorde aan een opmerking van een vriend, die haar als “uiterst vrouwelijk” bestempelde. Naar eigen zeggen begon ze rond haar dertiende haar vrouwelijkheid te ontdekken, onder meer door kanten lingeriesetjes te dragen en haar lippen rijkelijk in te smeren met gloss. Maar vandaag wil ze vooral doen waar ze zich goed bij voelt en dat is volgens haar het de definitie van “sexy”.

 

 

“Ik voel me sterk als ik mezelf voel, en soms voel ik mezelf als ik een minirok draag. Op andere dagen voel ik mezelf het meest in een te grote hoodie en een sportbroek, of zonder een beha onder een witte tanktop. Geef vrouwen de kans om te zijn wie ze willen zijn, en om zo veelzijdig te zijn als ze kunnen zijn”, staat er te lezen.

Een keuze

Ratajkowski schrijft ook dat ze zich momenteel heel goed in haar vel voelt omdat ze haar oksels niet meer scheert. “Als ik mijn okselhaar wil laten groeien, dan is dat volledig mijn keuze. Voor mij is lichaamshaar een kans voor vrouwen om hun keuzevermogen te uiten. Soms ben ik geneigd om mezelf te scheren, soms voel ik me sexy door mijn lichaamshaar te laten groeien. Zolang de beslissing maar van mij komt, is het een juiste keuze.”

Door vwh
AANGERADEN