Belgische toeriste lastiggevallen op Sicilië: 40-jarige man gearresteerd voor vrijheidsberoving en seksueel geweld

Bron © Santannatoday

De vrouw was op weg naar de ruïne van deze Villa Romana del Casale Foto: Shutterstock

Een Belgische vrouw is zondag op Sicilië aangerand door een 40-jarige man die haar een lift gaf. De man is gearresteerd voor vrijheidsberoving en seksueel geweld.

De feiten speelden zich afgelopen zondag af: een Belgische toeriste was te voet op weg naar de Villa del Casale, de ruïne van een Romeinse villa die bekendstaat om haar prachtige mozaïeken, nabij het dorpje Piazza Armerina in het zuidoosten van Sicilië, toen een man op een motorfiets haar een lift aanbood.

De man nam echter een alternatieve route, en aangekomen bij een verlaten huis probeerde hij de vrouw te omhelzen. Toen ze erin slaagde zich los te wringen en van de motor te stappen, eiste de man excuses, greep haar opnieuw bij de arm, en bood aan haar alsnog naar de ruïne te brengen. De vrouw worstelde zich daarop opnieuw los, vluchtte een veld in, en belde de politie.

De politie gaf haar telefonisch aanwijzingen naar een nabijgelegen flatgebouw, waar de vrouw vervolgens werd opgehaald door agenten en naar het commissariaat van Piazza Armerina gebracht. Op basis van een omschrijving door de vrouw startte de politie een zoektocht naar de man. Het duurde niet lang of een 40-jarige man werd opgepakt die naar hetzelfde commissariaat gebracht, waar hij ondubbelzinnig werd herkend door de vrouw. De politie van Piazza Armerina opende daarop een onderzoek voor vrijheidsberoving en seksueel geweld.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent