Buitenlandse clubs weten hoe laat het is: Hans Vanaken tekent nieuw contract bij Club Brugge

Foto: BELGA

Hans Vanaken (26) heeft een nieuw contract tot 2024 getekend bij Club Brugge. Club geeft zijn spelmaker een ferme loonsopslag om kooplustige clubs af te schrikken. Onder meer Ajax had de Limburger hoog op zijn verlanglijstje staan.

Buitenlandse gegadigden weten hoe laat het is. Deze week lekte uit dat Ajax zijn vizier kon richten op Hans Vanaken indien het Donny van de Beek verkocht aan Real Madrid. Maar met een krachtig signaal stuurt Club Brugge mogelijke geïnteresseerden terug naar af.

Dat Club Vanaken graag wil houden, heeft hij te danken aan zijn uitstekende prestaties. Hij kreeg vorig seizoen zowel de Gouden Schoen als de Trofee van de Profvoetballer van het Jaar en ook die verdiensten worden meegenomen in het contract. Ook onder de nieuwe trainer Philippe Clement nam hij een vliegende start, in een meer vooruitgeschoven rol waarin hij nog belangrijker is geworden. Hij scoorde al drie keer in twee competitiematchen.

“Hans is superbelangrijk voor de ploeg”, zei Clement vandaag op een persconferentie. “Hij is Gouden Schoen, een spelmaker, de man van de laatste pass. Ons spelsysteem is gewoon op zijn lijf geschreven, dat zag je al in de eerste wedstrijden.”

LEES OOK.Vijf redenen waarom Club Brugge Hans Vanaken niet wil verliezen

Door bla, jve
AANGERADEN
Meest recent