Negen personen weer vrijgelaten na vechtpartij tussen Syrische families in Schaarbeek

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Photo News

Schaarbeek -

De lokale politie van de zone Brussel Noord (Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node/Evere) heeft donderdagnamiddag negen leden van twee Syrische families opgepakt die op het punt stonden met elkaar op de vuist te gaan. De vechtersbazen waren gewapend met stokken en baseballknuppels. Dat meldt het parket vrijdag. De negen zijn vrijdagnamiddag na verhoor vrijgelaten.

Volgens burgemeester Bernard Clerfayt van Schaarbeek kwam het de voorbije dagen al meermaals tot ruzies en confrontaties tussen beide families en moest de politie toen ook tussenbeide komen om de gemoederen te bedaren.

“Donderdag werd de politiezone Brussel Noord opgeroepen voor een vechtpartij tussen een groot aantal personen in de Koninklijke Sinte-Mariastraat en het Lehonplein te Schaarbeek”, zegt parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse. “Meerdere politiepatrouilles werden ter plaatse gestuurd en daar bleek dat de politiediensten net op tijd tussenkwamen, nog voor er sprake was van een gevecht tussen de twee gewapende groepen. Die hadden onder meer stokken en baseballknuppels bij.”

Bij aankomst van de politiediensten gingen verschillende aanwezigen er vandoor maar de politie kon nog negen personen oppakken. “Die werden door de politiediensten verhoord en nadien in vrijheid gesteld”, gaat de parketwoordvoerster verder. “Een onderzoek is lopende teneinde de juiste omstandigheden te kennen van deze feiten en de redenen waarom deze personen zich verzameld hebben.”

Door jvh
AANGERADEN