Belle Perez getuigt over moment “waarop heel haar leven door elkaar werd geschud”

Bron © De Telegraaf

Om haar twintigjarig jubileum als artiest te vieren, pakt Belle Perez binnenkort uit met de nieuwe theatertour Fiesta Perez. De 43-jarige zangeres is gelukkig nu, al was haar leven lang niet altijd een ‘fiesta’, zo getuigt ze in de Nederlandse krant De Telegraaf. “Alsof de grond vanonder je voeten wordt geslagen.”

Belle Perez en juwelier Wouter van der Horst stonden drie jaar geleden op het punt om te trouwen toen de aanstaande bruidegom plots werd opgepakt wegens juwelenroof. Toen hij vastzat in de cel, ontdekte de ‘Enamorada’-zangeres ook nog eens dat ze zwanger was. “Dat was heel intens. Op het moment zelf besef je nauwelijks wat er gebeurt. Het is net alsof heel je leven door elkaar geschud wordt, alsof de grond vanonder je voeten wordt geslagen.”

“Ik was inderdaad zwanger, dus de hormonen sloegen ook nog eens om mijn oren”, getuigt Perez in De Telegraaf. “Maar ik heb altijd de versie van mijn man geloofd. Het is trouwens nu precies twee jaar geleden dat we het verlossende woord kregen. De zaak werd geseponeerd. Het was niets, een storm in een glas water. Dat wisten wij allang, maar op het moment was het toch erg zwaar.”

Belle Perez getuigt over moment “waarop heel haar leven door elkaar werd geschud”
Intussen getrouwd: Belle Perez en Wouter van der Horst. Foto: Photo News

Wat was er precies aan de hand? “Een kennis had Wouter gevraagd om een diamant in een ring te vervangen door een replica. De eigenaar was overvallen en durfde niet meer met de echte sieraden rond te lopen, zo luidde het. De kennis had echter niet tegen Wouter gezegd dat de klant niets wist van die wissel.”

Van der Horst repareerde in die tijd vaker juwelen op verzoek van die kennis. “Wij wisten niets van zulke wisseltrucs of andere foute praktijken. We vertrouwden de kennis blindelings. Veertien maanden onzekerheid was het gevolg. Maar ik denk achteraf dat deze hele affaire voor Wouter en mij de ultieme relatietest is geweest. Het had alle kanten op kunnen gaan, maar wij zijn in die tijd dichter naar elkaar toe gegroeid.”

Door mtm
VOOR ABONNEES