Andreescu troost huilende Serena Williams na opgave in finale van Toronto

Bron © BELGA

Bianca Andreescu (WTA 27) heeft zondag het WTA-toernooi in eigen land in Toronto (hardcourt/2,83 miljoen dollar) op haar naam geschreven. De negentienjarige Canadese moest in de finale maar vier spelletjes spelen. Tegenstandster Serena Williams gaf na nauwelijks negentien minuten tennis bij een stand van 3-1 in het voordeel van Andreescu op.

Serena Williams had te veel last van rugpijn om de finale te spelen en gaf er al na vier games de brui aan. Daarop barstte de Amerikaanse op haar stoel in tranen uit. Andreescu haastte zich vervolgens naar Serena om haar een knuffel te geven en te troosten door te vertellen hoe ze al haar hele leven opkijkt naar Serena.

Bianca Andreescu wil na haar onverwachte eindzege op de Rogers Cup in Toronto de tijd nemen om haar lichaam te laten herstellen. Na afloop van de finale kondigde de tiener aan forfait te geven voor het toernooi van Cincinnati.

“Ik heb er nog nooit gespeeld dus is het een grote ontgoocheling dat ik mij moet terugtrekken. Maar ik moet nu echt luisteren naar mijn lichaam. Deze voorbije week was niet eenvoudig, dus ga ik nu doen wat nodig is. Hopelijk ben ik er volgend jaar wel bij”, zei de 19-jarige Roemeense, die op de WTA-ranking naar plaats veertien wipte.

Andreescu volgde met het forfait het voorbeeld van Rafael Nadal. De Spanjaard liet na zijn (vijfde) eindzege in de Rogers Cup eveneens weten te passen voor het Western & Southern Open in Cincinnati.

Door Maarten Delvaux
  • Meest recent