ACOD: “De Wever is blijkbaar vergeten dat er zwaar gestaakt werd tegen wat hij opnieuw op tafel legt”

Bron © BELGA

(archiefbeeld)

ACOD Overheidsdiensten is niet te spreken over de startnota van Bart De Wever en waarschuwt de toekomstige Vlaamse regeringsonderhandelaars. “De Wever is blijkbaar vergeten dat er op het einde van de vorige legislatuur zwaar gestaakt werd tegen wat hij opnieuw op tafel legt. Hij mag er echter zeker van zijn dat er opnieuw acties komen indien hij weer in dezelfde val trapt. De statutaire tewerkstelling blijft voor ons de regel”, aldus ACOD Overheidsdiensten.

LEES OOK. Gedaan met de woonbonus, een eigen justitiebeleid en een ‘inburgeringscontract’ voor nieuwkomers: hier wil N-VA met de nieuwe Vlaamse regering naartoe (+)

De startnota van informateur De Wever (N-VA) wil “zoals verwacht” het beleid van de vorige regering op het vlak van personeel voortzetten. “Hij spreekt over een slanke en tegelijk performante overheid en over een nieuwe oefening in efficiëntie. Meer nog, hij stelt dat de contractuele aanwerving de regel wordt op alle bestuursniveaus. Hij wil opnieuw het verschil tussen ambtenaren en contractuelen inzake ziekteverlof wegwerken. Heeft De Wever het nog steeds niet begrepen?”, werpt de socialistische overheidsvakbond op in een reactie.

“We beseffen dat N-VA enkel contractuelen wil omdat zij dikwijls meer beïnvloedbaar zijn en bovendien gemakkelijker te ontslaan zijn. Het statutair ambt heeft volledige objectiviteit en bescherming zodat zij op een neutrale manier de dienstverlening kunnen verschaffen. De heer De Wever wil echter dat zijn vrienden van de bedrijven niet te veel worden gecontroleerd - denk maar aan zijn uitspraak: VOKA is mijn baas”.