Henry Onyekuru (ex-Anderlecht en Eupen) trekt voor vijf jaar naar Monaco

© Anadolu Agency

Monaco heeft maandag de transfer van Henry Onyekuru aangekondigd. De Nigeriaanse aanvaller, die in het verleden voor Eupen en Anderlecht uitkwam, ondertekende in het prinsdom een contract voor vijf seizoenen. Onyekuru komt over van Premier League-club Everton, dat hem vorig seizoen verhuurde aan het Turkse Galatasaray. Met zijn transfer zou zo’n zeventien miljoen euro gemoeid zijn.

“We zijn heel blij Henry te mogen verwelkomen”, verklaarde vicevoorzitter Oleg Petrov op de clubwebsite. “Hij toonde de voorbije seizoenen veel kwaliteiten. Het is een snelle speler, die onze aanvallende sector kan versterken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 22-jarige Onyekuru was vorig seizoen bij Galatasaray goed voor veertien doelpunten in 35 wedstrijden. Een seizoen eerder huurde Anderlecht de Nigeriaan van Everton. De Toffees hadden Onyekuru in de zomer van 2017 voor zo’n acht miljoen euro weggeplukt bij Eupen. Daar was hij in het seizoen 2016-2017 co-topschutter van de Jupiler Pro League met 22 goals.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten