Ploegmaats in BinckBank Tour namen zondag al afscheid van betreurde Bjorg Lambrecht: “Het was zeer emotioneel”

Bjorg Lambrecht wordt vandaag begraven, maar de renners en stafleden van Lotto-Soudal die aanwezig zijn in de BinckBank Tour namen zondag al afscheid van hun ploegmaat.

LEES OOK. Bjorg Lambrecht rijdt voortaan altijd mee met volgwagens van Lotto-Soudal

“Samen met de ouders, zus en vriendin van Bjorg werd een soort wake gehouden”, vertelt communicatieverantwoordelijke Arne Houtekier. “Er werd muziek gespeeld en er zijn teksten voorgelezen. Daarna zijn we Bjorg gaan groeten. Het was zeer emotioneel, maar achteraf was iedereen tevreden dat ze op zo’n hechte manier afscheid konden nemen.”

Allemaal samen naar de begrafenis gaan en niet rijden in de BinckBank was ook een optie. “De ouders van Bjorg willen ook dat we blijven koersen”, luidt het. “Daarom reden we ook verder in de Ronde van Polen. De start van de tweede etappe verlaten kon ook, maar na een begrafenis op de fiets stappen is niet verantwoord.” Tiesj Benoot en Jasper De Buyst, die eerst voorzien waren voor de BinckBank Tour, vroegen de ploeg om wel de begrafenis te kunnen bijwonen. Ze werden daarom in de selectie vervangen door Brian van Goethem en Rémy Mertz.

Na de ceremonie praatten de renners in het hotel ook met een traumapsycholoog. Ze rijden in de BinckBank Tour ook rond met een rouwband en op de ploegauto’s werd een speciale sticker gekleefd met het opschrift 143ever Matchbox, een verwijzing naar het rugnummer 143 dat Lambrecht in de fatale Ronde van Polen droeg en zijn bijnaam Matchbox.

Door bow
AANGERADEN
Meest recent