Gemeenschapsonderwijs reageert op startnota Bart De Wever: “Kwaliteit onderwijs hangt rechtstreeks samen met mensen die voor klas staan”

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Het is goed dat kwaliteitsbewaking voor het onderwijs opgenomen is in de startnota van Vlaams informateur Bart De Wever. Dat zegt Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO! dinsdagochtend in ‘De ochtend’ op Radio 1. “Ook wij zijn voorstander van excellent onderwijs voor elke leerling. We willen graag mee onze schouders zetten onder kwaliteitsbewaking”, zegt Verdyck.

LEES OOK. N-VA wil woonbonus afschaffen: wat zal er met de huizenprijzen gebeuren? En is nieuwbouw dan nog de moeite?

De topvrouw van het Gemeenschapsonderwijs benadrukt wel dat er nog veel onduidelijkheid is en er heel wat zaken ontbreken in de startnota. Zo wordt er bijvoorbeeld niet ingegaan op het lerarentekort. “Een groot lerarentekort dreigt en er moet gesproken worden over hoe het beroep van leerkracht weer aantrekkelijk gemaakt kan worden”, zegt Verdyck. “De kwaliteit van het onderwijs hangt immers rechtstreeks samen met de mensen die voor de klas staan. Het is belangrijk dat dit opgenomen zal worden in het regeerakkoord.”

Volgens Verdyck zal het aankomen op de wijze waarop dit concreet ingevuld zal worden. “We hopen dan ook dat we als onderwijsverstrekker, zoals in het verleden, betrokken zullen worden bij de gesprekken voor de regeringsvorming en dat we onze bezorgdheden en wensen kunnen meegeven.”

VOOR ABONNEES