Dode man nabij winkelcentrum Docks: autopsie brengt geen duidelijkheid over doodsoorzaak

Bron © BELGA
Brussel -

De autopsie die uitgevoerd is op het lichaam van de man die maandagavond werd aangetroffen op de Vilvoordselaan in Laken, heeft geen duidelijkheid gebracht over de doodsoorzaak. Evenmin is er al duidelijkheid over de juiste identiteit van de man.

Het lichaam van de man werd maandagavond rond 18 uur aangetroffen onder een brug op de Vilvoordselaan. Na de eerste vaststellingen besliste het parket een gerechtelijk onderzoek te openen voor doodslag. Volgens het parket waren er sporen die konden wijzen op de tussenkomst van een derde bij het overlijden. Zo waren er aanwijzingen dat de man niet om het leven was gekomen op de plaats waar hij gevonden werd, maar dat zijn lichaam verplaatst werd, en waren er sterke vermoedens dat het overlijden plaatsvond een hele tijd voor het lichaam aangetroffen werd.

In het gerechtelijk onderzoek werd een autopsie bevolen om de juiste doodsoorzaak te bepalen en de identiteit van de man te achterhalen.

“De autopsie heeft vooralsnog niet aangetoond dat de man op een gewelddadige manier om het leven is gekomen”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. “Er zijn een aantal bijkomende medische onderzoeken gevraagd om meer duidelijkheid te brengen. Ook kon de man nog niet formeel geïdentificeerd worden op basis van zijn vingerafdrukken.”

AANGERADEN