Giacomo Nizzolo sprint naar zege in openingsrit Ronde van Burgos

© Photo News

Giacomo Nizzolo heeft dinsdag de openingsrit in de 41e Ronde van Burgos (cat. 2.BC) op zijn naam gebracht. De 30-jarige Italiaan van Dimension Data toonde zich in Burgos na 162 kilometer de sterkste op een hellende finish. Hij haalde het voor de Spanjaard Alex Aranburu en de Roemeen Eduard Grosu, die op vijf seconden strandde. Nizzolo is ook de eerste leider.

Maarten Delvaux

Jezus Ezquerra, Roy Goldstein, Jokin Aranburu, Diego Sevilla en Stepan Kuriyanov kleurden de etappe met een vroege vlucht. Die werd onder impuls van Movistar en Ineos in de afdaling van de Alto del Castillo teniet gedaan, al bleef met Ezquerra nog één renner voorop. Hij werd op 7 kilometer van de finish opgeraapt, nadat het peloton nog werd opgeschrikt door een valpartij. De tweede en laatste beklimming van de Alto del Castillo, de finish lag op de top, 900 meter aan 6,1 procent, zou beslissend zijn. Punchers waren aan zet en Alex Aranburu leek het te halen, maar hij werd alsnog geremonteerd door Nizzolo.

Voor Nizzolo is het den derde overwinning van het seizoen, na ritzeges in de Ronde van Oman (2.BC) en de Ronde van Slovenië (2.BC). In zijn eerste Tour moest hij tijdens de twaalfde etappe afstappen, nadat hij daags voordien ten val was gekomen. Hij hervatte de competitie in de Prudential Ride in Londen op 4 augustus.

Met Wanty-Gobert neemt één Belgische ploeg deel aan de Ronde van Burgos. Met Bart De Clercq, Thomas Degand en Jérôme Baugnies bij Wanty en Kris Boeckmans en Bert De Backer bij het Franse Vital Concept zijn er in totaal vijf Belgische deelnemers.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten