Bezoekers van het wereldberoemde Louvre voelen zich ‘als vee behandeld’

De Mona Lisa van Leonardo Da Vinci, één van de bekendste kunstwerken in het Louvre, is tijdelijk niet meer op haar vaste plek te zien en dat zorgt voor frustratie bij de bezoekers. “De wachttijden zijn te lang, we worden al vee door de gangen gedreven en krijgen nauwelijks de tijd om het meesterwerk te bewonderen”, reageren ze.

De Salle des États, waar je de Mona Lisa normaal kan vinden, sluit tot oktober de deuren omwille van renovatiewerken. Daarom verhuisde het kunstwerk naar de Galerie Médicis, meer specifiek naar de Rubenszaal.

Maar dat zint veel bezoekers niet. Ze klagen over lange wachtrijen en het feit dat ze nauwelijks de tijd krijgen om een selfie te nemen met het wereldberoemde schilderij.

Om de geschatte 30.000 bezoekers per dag de baas te kunnen, wordt nu aangeraden om vooraf te reserveren wil je het meesterwerk zeker te zien krijgen.

Maar dan nog, bezoekers zeggen dat museummedewerkers hen nauwelijks een minuut de tijd geven om een selfie te maken voor het schilderij voordat ze hen verder duwen.

Om nog te zwijgen over de lange wachtrijen. Eén tot twee uur aanschuiven om dertig seconden voor de Mona Lisa te staan, is geen uitzondering.”

Het Louvre is het meest bezochte museum ter wereld en trekt 10,2 miljoen mensen per jaar. Naar schatting 80% komt vooral om de Mona Lisa te zien.

Door tg
AANGERADEN