Man die op de vuist ging met politie: “Ik heb me helemaal niet verzet”

Bron © BELGA

Foto: © Tom Palmaers

Vilvoorde -

Een twintiger uit Vilvoorde is woensdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden. De man was in augustus vorig jaar op de vuist gegaan met de lokale politie, na de Parkfeesten. De twintiger gaf wel toe dat hij door de politie opgepakt was maar betwistte dat hij zich daartegen zou verzet hebben of een agent zou verwond hebben.

De lokale politie van de zone ViMa (Vilvoorde/Machelen) was op 15 augustus vorig jaar opgeroepen voor een vechtpartij op de Parkfeesten. Onderweg daarheen stootte een patrouille in de Rooseveltlaan op een koppel dat hevig ruziemakend over straat liep.

“Mijn vriendin en ik hadden op de Parkfeesten al ruzie gemaakt en vonden het toen beter om naar huis te gaan”, zei de jongeman daarover. “Onderweg ging de ruzie verder en het is toen dat de politie ons heeft tegengehouden.”

Elleboogstoten

Zowel de jongeman als zijn vriendin bleken dronken en de agenten besloten hen op te pakken zodat het koppel zijn roes in de cel kon uitslapen. Dat verliep echter niet zonder slag of stoot. Volgens het parket verzette vooral de twintiger zich tegen zijn arrestatie en deelde hij daarbij elleboogstoten uit. Eén agent raakte daarbij gewond en was twee weken arbeidsongeschikt.

“Ik heb me helemaal niet verzet”, verklaarde de twintiger, die intussen een celstraf uitzit voor andere misdrijven. “En ik heb geen elleboogstoten uitgedeeld. Ik weet niet hoe die agent gewond is geraakt, misschien was van een andere interventie.”

De rechtbank zag geen reden om aan de versie van de politie te twijfelen, achtte de twintiger schuldig aan weerspannigheid en legde hem een celstraf van 6 maanden op.

VOOR ABONNEES
Laad meer berichten...