Drugdealer veroordeeld tot gevangenisstraf van 20 maanden met uitstel

Bron © BELGA

(archiefbeeld) Foto: EDA

Brussel / Aalst -

Een man die tweemaal betrapt was op het dealen van drugs, is woensdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden met uitstel. Zowel in Brussel als in Aalst bracht de man heroïne en cocaïne aan de man. Volgens zijn advocaat was de dertiger illegaal aan het land en dealde hij drugs om in zijn levensonderhoud te voorzien.

De dertiger werd op 8 februari opgepakt in Aalst toen hij in het gezelschap was van twee andere personen. De lokale politie vermoedde dat het om een drugsdeal ging en kreeg gelijk: de dertiger had een aanzienlijke geldsom en kleine hoeveelheden cocaïne en heroïne op zak. Na verhoor liet de politie hem echter vrij.

Ontkennen in alle toonaarden

Intussen was bij de Brusselse lokale politie al een ander onderzoek bezig naar een man die op straat drugs dealde en in Sint-Jans-Molenbeek zou wonen. De politie observeerde de betrokken woning op 12 februari en zag dezelfde dertiger tweemaal naar buiten komen en een korte ontmoeting hebben met de bestuurders van twee wagens. Die bestuurders werden geïntercepteerd en gaven meteen toe dat ze drugs hadden gekocht. De politie viel daarop de woning binnen en trof er, naast de dertiger, zes gsm-toestellen, een precisieweegschaal, 570 euro en heroïne en cocaïne aan.

De speurders konden een aantal klanten van de dertiger identificeren, van wie er verschillende de man formeel herkenden op foto. Desondanks ontkende de man eerst in alle toonaarden dat hij drugs had verkocht. Pas na enkele maanden in de cel gaf hij de feiten toe.

Volgens zijn advocaat was de dertiger illegaal aan het land en dealde hij drugs om in zijn levensonderhoud te voorzien. Voor dat illegaal verblijf kreeg de man een bijkomende gevangenisstraf van 3 maanden, eveneens met uitstel.

VOOR ABONNEES