Tot een jaar cel voor trio winkeldieven dat Colruytwinkels onveilig maakte

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Brussel -

De Brusselse correctionele rechtbank heeft woensdag een Roemeense vrouw en een Roemeense man veroordeeld tot gevangenisstraffen van een jaar. Een tweede Roemeense vrouw kreeg een werkstraf van 120 uur. Het drietal had in verschillende Colruyt-vestigingen winkeldiefstallen gepleegd en had het daarbij vooral voorzien op sigaretten en scheermesjes.

Het drietal ging daarbij veelal op dezelfde manier te werk. De twee vrouwen spraken aan de kassa’s een winkelbediende aan en beweerden dat ze een bepaald product niet konden vinden in de winkel. Terwijl de winkelbediende hen toonde waar ze het desbetreffende product konden vinden, ging hun mannelijke kompaan ervan door met een groot aantal sigaretten en scheermesjes.

Signalement

Op die manier sloegen ze toe in verschillende Colruyt-vestigingen in Vlaams-Brabant. De interne beveiligingsdienst van Colruyt verspreidde het signalement van de drie in alle winkels en toen het drietal opdook in de Colruyt-vestiging in Steenokkerzeel, werden ze dan ook meteen herkend door het personeel. De drie hadden al snel door dat ze in de gaten werden gehouden en vertrokken zonder buit maar konden door de politie ingerekend worden.

Beide vrouwen, van wie er één nog in voorlopige hechtenis zit, waren aanwezig op hun proces maar de mannelijke verdachte daagde niet op. Hij kreeg een effectieve gevangenisstraf van een jaar, terwijl de vrouw die in voorlopige hechtenis zit, ook een celstraf van een jaar kreeg maar dan met uitstel. De tweede vrouw kreeg een werkstraf van 120 uur.