Team Sunweb bevestigt komst van Tiesj Benoot

Foto: BELGA

Wat we enkele maanden al aankondigden in onze krant, is woensdag ook officieel gemaakt. Tiesj Benoot verlaat Lotto-Soudal en gaat volgend seizoen voor Team Sunweb koersen. Voor onze 25-jarige landgenoot wordt het een eerste avontuur bij een buitenlandse ploeg. Hij tekende een contract tot het einde van 2021.

Benoots rol in de Duitse World Tour-ploeg wordt er tweeledig: zijn eigen ding doen in de kasseiklassiekers en in het rondewerk steun betekenen voor de kopmannen. Ook Team Ineos was geïnteresseerd in onze landgenoot en eigenlijk had ook Greg Van Avermaet hem graag in zijn CCC-ploeg gezien, maar het wordt dus Sunweb.

Benoot werd als neoprof in 2015 vijfde in zijn eerste Ronde van Vlaanderen en groeide de voorbije jaren uit tot één van de sterkste klassieke renners met als voorlopig hoogtepunt zijn epische winst in de Strade Bianche van 2018. Benoot bewees ook aardig zijn mannetje te kunnen staan in rittenkoersen. Hij werd vierde in de Tirreno-Adriatico van 2018 en finishte dit jaar ook in de Ronde van Zwitserland als vierde. In de voorbije Tour de France eindigde Benoot drie keer in de top-tien. In Brioude greep hij net naast de ritzege.

“Ik was op zoek naar een team met een professionele en wetenschappelijke aanpak waar ik de volgende stap vooruit in mijn carrière kan maken”, verklaarde Benoot zijn keuze voor Team Sunweb. “Ik kijk er naar uit om een sterke groep klassieke renners te vervoegen. Ik geloof dat ik hier enkele sterke resultaten kan neerzetten in de toekomst.”

Benoot wordt bij Team Sunweb ploegmakker van onder meer Michael Matthews, Soren Kragh Andersen en Wilco Kelderman.

Door Maarten Delvaux