Politie voert huiszoekingen in onderzoek naar schietpartij in Mol

Bron © BELGA

Foto: rr

Mol / Deurne -

In het Antwerpse district Deurne heeft een grote politiemacht woensdagochtend een reeks huiszoekingen uitgevoerd. De actie zou kaderen in het onderzoek naar het schietincident van maandagavond in het Kempense Mol.

De huiszoekingen, ondersteund door een politiehelikopter, vonden woensdag plaats in de wijk rond het Sportpaleis. Onder meer de Van Duyststraat werd een tijdje afgesloten. Of er arrestaties zijn gebeurd, is niet bekend.

Bij de schietpartij van maandagavond vielen geen gewonden, maar het incident zorgde wel voor heel wat tumult in de buurt van de Molse Postelarenweg. Twee families uit het voormalige Joegoslavië raakten er verwikkeld in een conflict dat kaderde in een relatiebreuk tussen een man van de ene en een vrouw van de andere familie. De families hadden leden uit Mol, Deurne en Tessenderlo ter plaatse. Er werden verschillende schoten gelost en de politie trof bij een huiszoeking in Mol een vuurwapen aan.

Aanvankelijk werden acht aanwezigen opgepakt, uiteindelijk werd één verdachte die bekentenissen had afgelegd, aangehouden.

VOOR ABONNEES