Abonnee worden? Kies je leesformule

Topaffiche onder leiding van een vrouw, de kleinste tiener met grootse dromen en een film om achterstevoren te kijken

Onze selectie voor jouw tv-avond

Topaffiche onder leiding van een vrouw, de kleinste tiener met grootse dromen en een film om achterstevoren te kijken
Elke avond selecteren we voor jou de interessantste programma’s op televisie. Maar als je daar je gading niet vindt, raden we ook series op Netflix en Telenet Play aan.

Topaffiche onder leiding van vrouw

In Istanboel strijden Liverpool FC, winnaar van de UEFA Champions League, en Chelsea FC, winnaar van de UEFA Europa League, voor de UEFA Super Cup. Het is de eerste keer dat twee Engelse teams onder elkaar mogen uitmaken wie de UEFA Super Cup wint. Nog een primeur: Stéphanie Frappart is de eerste vrouwelijke scheidsrechter in een Europese topaffiche bij de mannen.
UEFA Super Cup Q2 WO 20.35 uur

in het land van heroïneverslaafden

De titel ‘Amerikaanse overdosis’ zegt genoeg. Björn Soenens schetst in zijn documentaire een onthutsend beeld van een land dat vorig jaar 72.000 mensen zag sterven door drugs. De epidemie treft niet alleen werk- en daklozen, maar ook advocaten, bankiers, piloten en politiemensen. En er is een link met ons land.
Amerikaanse overdosis Canvas DO 20.05 uur

DOE HET EENS ACHTERSTEVOREN

Vertel de plot eens achterstevoren. Als ideetje voor een film klinkt het te gek voor woorden tenzij je verhaal draait om een man die na een klap op zijn hoofd zijn geheugen kwijt is geraakt. Bovendien probeert diezelfde man de moordenaar van zijn vrouw te ontmaskeren en dan is een gat in je memorie bepaald onhandig. Christopher Nolan draaide met Memento een pareltje waar je koppie koppie moet bijhouden. Een tip: alle scènes in kleur vertellen de gebeurtenissen in omgekeerde volgorde. Maar die in zwart-wit net chronologisch. Veel puzzelplezier.
Memento Canvas DO 21.30 uur

KLEINSTE TIENER, GROOTSE DROMEN

Wat doe je als je achttien bent, knap, blond, maar piepklein? Telefacts zomer gaat op zoek naar de antwoorden bij Georgia Rankin. Amper 78 centimeter meet ze, waardoor ze de kleinste tiener van het Verenigd Koninkrijk is. De oorzaak daarvan is een extreme vorm van dwerggroei, een onbekende variant waarvan de genetische code nog niet gekend is. En dat brengt frustraties met zich mee.
Telefacts Zomer VTM DO 22.45 uur

Netflix en co

Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher Jef Van Hoofstat het tweede seizoen van de serie Succession aanbevelen, die je sinds deze week in het Telenet-aanbod vindt.

Het eerste seizoen van ‘Succession’ had her en der nog wat tijd nodig om alle pionnen op het schaakbord te zetten, maar daar is in deze tweede jaargang geen sprake van. Met een rotvaart worden we weer in de strijd om het media-imperium van Logan Roy (de onnavolgbare brulboei Brian Cox) getrokken. De makers weten duidelijk goed waarmee ze vorig jaar gescoord hebben: het zieke machtsspelletje van de pater familias, de complotten waarmee diens verknipte kinderen elkaar een mes in de rug proberen te steken, en de wereldvreemdheid en het absurde snobisme van het milieu waarin ze verkeren. En ditmaal schakelen we nog een versnelling hoger: wie niet mee wil, wordt zonder pardon onder de voet gelopen. Shakespeare is er niets tegen. Vergis u trouwens niet: vorig seizoen klonk de kritiek nog als zou maker Jesse Armstrong (ook al de man achter debriljante satire ‘The Thick of It’!) te lief zijn voor superrijk Amerika, maar je kijkt wel degelijk naar een familie die (en een systeem dat) zichzelf aan het opvreten is. Misschien voel je soms een opstoot van medelijden met één van de de acolieten van het roofdierenkapitalisme, maar wees gerust: dat gaat snel over. En anders is er wel Kendall, de oudste zoon die in opstand durfde te komen tegen zijn vader maar in de finale van het eerste seizoen op misselijkmakende manier weer in het gareel werd gebracht, om u eraan te herinneren wat er gebeurt als je het alfamannetje tegenwerkt.

Succession, seizoen 2 Telenet Play Vanaf nu

ook nieuw op Netflix

Mindhunter, seizoen 2, vanaf 16 augustus op Netflix
Deze alom bejubelde reeks speelt zich af in het stenen tijdperk van het criminal profiling: FBI-agenten Holden Ford (Jonathan Groff), Bill Tench (Holt McCallany) en psychologe Wendy Carr (Anna Torv) onderzoeken Amerika’s gruwelijkste seriemoordenaars van de jaren ’70 in de hoop hun zieke leefwereld beter te begrijpen, om zo lopende zaken sneller te kunnen oplossen. Met regisseurs als David Fincher (Gone Girl, Zodiac) en Andrew Dominik (Killing Them Softly, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford) aan het roer kan u zich ongetwijfeld vlot inbeelden welke duistere gekrochten van de geest we dan gaan opzoeken.