Waar was de VAR? Beslissende strafschop in Europese Supercup tussen Liverpool en Chelsea moest hernomen worden

Foto: AP

Mag Chelsea zich bekocht voelen na de verloren Europese Supercup tegen Liverpool? Als we de letter van de wet toepassen, absoluut.

LEES OOK. Liverpool in Turkse bakoven pas na strafschoppen voorbij Chelsea

Na 120 minuten stond het 2-2 in Istanbul en dus moest een penaltyreeks beslissen over winst en verlies. Tot de negende strafschop werd er niet gemist, ook niet door de ingevallen Divock Origi. Tammy Abraham miste dan de vijf strafschop voor Chelsea. De Engelse aanvaller knalde de bal op de voeten van Liverpool-doelman Adrian.

Een pijnlijke misser? Ja, maar wel met een elfmeter die hernomen had moeten worden. Adrian stond namelijk niet met een van zijn voeten op de doellijn. Nochtans een vereiste sinds dit seizoen. Scheidsrechter Stephanie Frappart had op aangeven van de VAR dus moeten ingrijpen, maar deed dat niet. Pech voor Chelsea...

Waar was de VAR? Beslissende strafschop in Europese Supercup tussen Liverpool en Chelsea moest hernomen worden

De nieuwe regel werd afgelopen weekend nog correct toegepast tijdens de wedstrijd tussen Manchester City en West Ham. Sergio Agüero miste toen een penalty, maar mocht die nog eens nemen nadat doelman Lukasz Fabianski te vroeg van zijn lijn kwam.

Er waren overigens nog een aantal zaken die de VAR in Istanbul over het hoofd zag. Zo werd een handsspel gemist en de strafschop voor Chelsea was een schwalbe.

Door Vincent Van Genechten
Meer voetbal