Jürgen Roelandts hoopt op Vuelta nu gezondheidsproblemen van de baan zijn: “Ik voel mij al beter na rustperiode”

Foto: BELGA

Sam Bennett won woensdag de derde massaspurt op rij in de BinckBank Tour. Verrassende vierde: Jürgen Roelandts (34). Meteen zijn beste uitslag dit seizoen. De sinusitisproblemen die hem teisterden in het voorjaar zijn eindelijk van de baan. De renner van Movistar hoopt de goede benen terug te vinden die hem naar de Vuelta moeten leiden.

“Ik beslis na deze koers, afhankelijk van hoe de vorm is. Ik voel mij al beter dan in de Adriatica Ionica race, waar ik hernam na een rustperiode. Als je de Tour niet doet, dan lig je een beetje stil en moet je er weer inkomen.”

Toch was Roelandts voorzien in het team van Movistar voor de Tour. “Maar mijn voorbereiding was niet zo goed. En ik had tegen de ploeg gezegd: Als ik niet 100 procent ben, is het beter om mij thuis te laten.”

Indien hij niet geselecteerd wordt voor de Vuelta rijdt Roelandts de World Tour-koersen in Hamburg, Plouay en Canada. En daarna als luxeknecht op het WK? Bondscoach Verbrugghe kan niet met allemaal kopmannen naar Yorkshire trekken. “Ik kan lange wedstrijden goed aan, dat heb ik al bewezen”, zegt Roelandts. “Daarom zou de Vuelta een goede voorbereiding zijn. Maar ik maak mij niet druk om een eventuele selectie.”

Door bow
AANGERADEN