Ashton Kutcher kan opgelucht ademhalen: “Hollywood Ripper” schuldig bevonden aan twee moorden

© AP

De “Hollywood Ripper” is donderdag schuldig bevonden. De man die verdacht werd van de moord op zeker twee vrouwen in Los Angeles, waaronder een vriendin van Hollywoodacteur Ashton Kutcher, riskeert de doodstraf.

jvh

Michael Gargiulo, een 43-jarige voormalige klusjesman en aspirant-acteur, werd beschuldigd van twee moorden: die op zijn buurvrouw Maria Bruno in 2005, en die op de modestudente Ashley Ellerin in 2001. De Amerikaanse media sprongen vooral op de zaak omdat televisieacteur Ashton Kutcher een getuige was in het onderzoek naar de moord op de 22-jarige Ellerin.

Kutcher, bekend van de sitcom ‘That ’70s Show’, had op de dag van de moord namelijk een afspraakje met de jonge vrouw, maar toen hij haar die avond wilde ophalen aan haar bungalow, was er niemand thuis. Toen hij door het raam keek, zag hij “wat ik dacht dat gemorste rode wijn op het tapijt was”. Dat verklaarde hij bij zijn getuigenis in mei. Het lichaam van de vrouw werd de volgende ochtend gevonden door een flatgenoot.

DNA

Gargiulo probeerde in 2008 ook zijn toenmalige buurvrouw te vermoorden met een mes, maar dat leidde tot een vechtpartij waarbij de man zijn DNA achterliet. Dat spoor leidde vervolgens naar de twee oude moordzaken. De man bleef ontkennen, maar werd donderdag desondanks schuldig bevonden aan de twee moorden.

Volgens zijn advocaten is Gargiulo geestesziek en dus ontoerekeningsvatbaar, daarover moet een rechter zich dinsdag uitspreken. Hij riskeert de doodstraf.

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten