Nederlandse presentator Gordon verlaat afkickkliniek

Foto: Facebook

Het is pas een maand geleden dat de Nederlandse presentator Gordon zich in een afkickkliniek in Zuid-Afrika liet opnemen, maar de presentator brengt er vanavond zijn laatste nachtje door. Vrijdag mag Gordon de kliniek verlaten.

„Lieve mensen, I did it!”, begint Gordon zijn lange verhaal op Facebook waarin hij vertelt vrijdag weer naar huis te keren. „De moeilijkste reis gaat nu nog komen in een maatschappij waar drank en drugs vrijelijk te verkrijgen zijn en waar menigeen (zonder het vaak zelf te weten) niet meer buiten kan. Voor mij was de maat vol, maar de erkenning van je machteloosheid naar de substantie toe is de grootste stap en die heb ik gezet”, legt hij uit.

„Wat ben ik mezelf tegen gekomen en ik hoop dat elke traan die ik hier heb gelaten, staat voor een glimlach in de toekomst, want dat belooft dan een zeer leuke tweede helft van mijn leven te worden. Ik ga het nog heel moeilijk krijgen, maar met de steun van mijn beste vrienden en familie moet het me lukken.”

Hij schrijft erg veel geleerd te hebben in de kliniek, waaronder ook weer van zichzelf te houden, ’want dat deed ik al jaren niet meer’. Gordon laat weten een onvergetelijke ervaring te hebben gehad en veel nieuwe vrienden te hebben gemaakt. „Eigenlijk zou iedereen eens moeten doen wat ik nu heb gedaan, gewoon eens tijd voor jezelf nemen. Ik kon mij veroorloven om het in een 5 sterren resort te doen maar het was allesbehalve makkelijk of een vakantie. Het maakt niet uit waar je zit, van welke komaf je bent of hoeveel of hoe weinig geld je hebt de strijd en het proces om je verslaving te overwinnen is hetzelfde.”

AANGERADEN