Simon Yates verdedigt titel niet in Vuelta, Mitchelton-Scott start met vrijbuitersploeg

© EPA-EFE

Mitchelton-Scott heeft vrijdag zijn selectie voor de Ronde van Spanje (24 augustus-15 september) bekendgemaakt. Het Australische WorldTour-team start met een bont gezelschap zonder uitgesproken kopman. De Brit Simon Yates, de winnaar van de Vuelta van vorig jaar, is afwezig.

Maarten Delvaux

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst van de Vuelta.

Door de afwezigheid van Yates krijgt Esteban Chaves, derde in de Vuelta in 2016, een nieuwe kans als belangrijkste pion in het hooggebergte. De 29-jarige Colombiaan schoot enkele jaren geleden als een komeet naar de top van het wielrennen, maar stagneerde de voorbije jaren ondanks ritwinst dit jaar in de Giro.

In de sprint mikt Mitchelton-Scott op veteraan Luka Mezgec. De 31-jarige Sloveen bewees vorige week nog zijn goede vorm met dubbele ritwinst in de Ronde van Polen.

De Vuelta start volgende week zaterdag met een ploegentijdrit van 18 kilometer tussen Salinas de Torrevieja en Torrevieja, in de provincie Alicante.

. Selectie Mitchelton-Scott:

Sam Bewley (NZe), Esteban Chaves (Col), Tsgabu Grmay (Eth), Damien Howson (Aus), Luka Mezgec (Sln), Mikel Nieve (Spa), Nick Schultz (Aus), Dion Smith (NZe)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt