Antwerp polst Pro League om wedstrijd tegen Gent uit te stellen, tegenstander AZ krijgt extra rust

Bron © BELGA

Foto: Photo News

AZ, de volgende Europese tegenstander van Antwerp, moet volgend weekend niet tegen Feyenoord spelen. Het is dan vrij want de Nederlandse voetbalbond liet de wedstrijden van de clubs die Europees spelen uitstellen. Daarom heeft de Great Old nu ook aan de Pro League de vraag gesteld of de wedstrijd tegen AA Gent van volgend weekend kan worden uitgesteld. Gent-coach Thorup is daar voor te vinden, en Sven Jaecques, general secretary & sports van Antwerp, hoopt ook dat er nog iets mogelijk is.

Antwerp ontmoet het Nederlandse AZ in de laatste voorronde van de Europa League. De heenmatch wordt op donderdag 22 augustus gespeeld, de terugmatch in het Koning Boudewijnstadion op donderdag 29 augustus. Tussendoor wacht Antwerp in de competitie nog de topper tegen AA Gent op zondagnamiddag 25 augustus.

Een nadeel dat AZ niet kent. Want de Nederlandse voetbalbond besliste om de competitiewedstrijd Feyenoord - AZ van 25 augustus uit te stellen tot donderdag 26 september. Om zo de twee Nederlandse clubs meer rust (en kans) te geven in hun levensbelangrijke Europese match.

Ook de Eredivisie-matchen van PSV en Ajax - beiden ook nog actief in de laatste voorronde van respectievelijk de Europa League en de Champions League - werden met een maand uitgesteld.

Antwerp: “We gaan zien of er iets uit de bus komt”

“Het is sowieso een voordeel voor AZ als het een week kan recupereren, dus we hebben voor de zekerheid toch even geïnformeerd bij Pierre François, om te zien of onze match ook kan worden uitgesteld”, vertelt Sven Jaecques, general secretary & sports van Antwerp. “Als het kan: heel graag. Maar ik begrijp wel dat het in België wat lastiger ligt. Kalendermanager Nils Van Branteghem zou het misschien wel willen, maar de realiteit is ingewikkelder. Dus we gaan zien of er iets uit de bus komt. We gaan er zeker geen schande van spreken als het niet lukt. Dan kan je enkel zeggen ‘chapeau voor de Nederlandse clubs dat zij het wél voor mekaar krijgen’. We willen niet te veel op randzaken focussen, we zijn al blij dat we ons geplaatst hebben.”

Antwerp wacht intussen ook nog op de bevestiging dat de uitmatch tegen AZ van komende donderdag in het stadion van ADO Den Haag wordt afgewerkt. is dat het geval, dan wordt het allicht een combiregeling voor de fans, aangezien er banden zijn tussen de fans van ADO en Club Brugge.

Ook Jess Thorup hoopt dat KBVB partij tegen Antwerp uitstelt

AA Gent beleeft drukke weken. De Buffalo’s zullen in een tijdspanne van 38 dagen maar liefst twaalf officiële duels afwerken, zowel in de Jupiler Pro League als in de voorrondes van de Europa League. Hierbij kijkt Thorup ook in de richting van de KBVB want de bondsleiding kan AA Gent én Antwerp flink helpen.

Antwerp polst Pro League om wedstrijd tegen Gent uit te stellen, tegenstander AZ krijgt extra rust
Foto: Isosport

“Volgend weekend wacht er ons het duel met Antwerp, dat deze maand ook nog Europees aan de bak moet tegen AZ Alkmaar. Ik hoor dat de Nederlandse bond de clubs die Europees spelen, extra rust gunt door de onderlinge competitieduels met maar liefst een maand uit te stellen. Ik zou die mogelijkheid alvast met twee handen aannemen mochten wij ook die kans krijgen want dit is toch ook belangrijk voor het Belgische voetbal?”, vraagt de Deense coach van de Buffalo’s zich luidop af.

“Onze resultaten zijn ook goed voor onze efficiënt. Nu moeten we bijvoorbeeld alweer meteen toewerken naar de match van zondag tegen KVO. Zij haalden zes op negen en kwamen dus ook goed uit de startblokken. Wij willen echter verder bouwen op onze zege tegen Larnaca en verdedigen onze thuisreputatie die we volop aan het opbouwen zijn.”

“Geen fan van roteren”

Geen wonder dus dat Jess Thorup angstvallig waakt over de fitheid van zijn spelers. En daarom overweegt de Deen om zondag terug te roteren wanneer Gent het voor eigen publiek mag opnemen tegen KV Oostende: “Ik ben nochtans niet zo’n aanhanger van roteren en doe het enkel als het echt nodig is. Maar soms moet je ook al eens verder kijken en enkele spelers rust gunnen. Ik sprak vandaag alvast met de jongens en iedereen voelde zich alvast goed hersteld na de partij tegen Larnaca..”

Door David van den Broeck en Stefan Smet
AANGERADEN
Meest recent