Drijvend concert op Gentse binnenwateren

Foto: gn

Gent -

Luisteren naar een concert op het water terwijl je ronddobbert op een geluidloos vlot op zonne-energie. Het kon vandaag op de Gentse binnenwateren met Waterzooi, een nieuw evenement.

Het weer had een stuk beter gekund maar gelukkig zijn er ook bruggen waar je kan onder schuilen.

Toch waren de negen vlotten van VlotGent deze ochtend volzet voor de brunch met livemuziek op het water. “We wilden een duurzaam evenement creëeren dat ook origineel is”, zegt Emma Pettillion van vzw Planché. “Daarom gingen we in zee met VlotGent, dat al twee jaar vlotten verhuurt voor een tochtje op de Gentse binnenwateren en volledig op zonne-energie werkt.”

Drijvend concert op Gentse binnenwateren
Foto: gn

Het concept van Waterzooi is eenvoudig: je zet een artiest op een vlot aan de Krook en je laat het drijven tot aan de kade voor de Kinepolis samen met acht andere vlotten die zich vrij bewegen in de buurt van het concertvlot terwijl je in gezelschap van een man of acht luistert naar de muziek en

geniet van een hapje en een drankje.

Vanmorgen werd de muziek geleverd door folkduo Tandem, om13u30 door brass band Naft, en om 16u30 door Spraakwater. Straks om 20 uur vertrekt nog een vlottentocht met silent disco.

Door Geert Neyt
AANGERADEN