Vincent Kompany excuseert zich na nieuw verlies met Anderlecht: “Maar ik blijf vertrouwen hebben”

Foto: BELGA

Met een 2 op 12 heeft Anderlecht compleet zijn start gemist. Na de 4-2-nederlaag op het veld van KV Kortrijk reageerde speler-trainer Vincent Kompany eerlijk als altijd. “Ik voel me verantwoordelijk. Ik was supertevreden met de eerst helft, maar vond dat we na rust naïef speelden. Maar ik blijf vertrouwen in deze jongens en in onze visie.”

Anderlecht speelde een degelijke eerste helft en kwam via Nasri op 0-1 -nog maar de tweede treffer voor de recordkampioen. Maar in de tweede helft zakten Kompany en co helemaal in. “We moeten heel snel maturiteit winnen. Ik ben niet tevreden. We moeten dit analyseren en keihard werken voor de match in Genk. De jongens op het veld wisten wat ze moesten doen, maar dat is niet gebeurd. Daar moeten we conclusies uit trekken.”

Simon Davies: “Eerste helft was goed”

De meesten zien in hem gewoon de sprekende pop van Vincent Kompany, maar wel een beleefde dan. Simon Davies hield er aan om eerst en vooral Yves Vanderhaeghe proficiat te wensen.”De eerste helft speelden we goed voetbal en dat was het uitgangspunt want we wisten dat dit een moeilijke verplaatsing was. De tweede helft waren we veel minder en die penalty zorgde voor een ommekeer. We reageerden na de rust niet meer zoals we dat wel deden in de voorbereiding en in de eerste matchen. Jammer maar we moeten toegeven dat dit een slechte dag is voor de club en vooral onze fans. We moeten nu in eerste instantie naar onszelf kijken , sommige spelers zijn nog niet zo lang bij ons en hebben tijd nodig. Sommigen kunnen ook nog geen volle wedstrijd aan en kennen daarom in de tweede helft een dipje en dan heb ik het niet alleen over de jongeren.”

Yves Vanderhaeghe: “Pas na de rust voerden ze uit wat we vroegen”

“Eens een topper winnen met Kortrijk, dat is nog niet gelukt”, grijnsde Yves Vanderhaeghe in de aanloop naar de match. Gisteren lukte het wel.”En ja, Anderlecht is nog altijd een topclub”, repliceerde Vanderhaeghe meteen.”Ik sprak na de match al met Vincent en het komt wel goed met ze. Wij hadden in de eerste helft teveel respect voor ze en gingen te weinig de duels aan. Dat hadden we ze nochtans gevraagd en er speciaal op getraind. Ik heb ze dat in de rust ook gezegd , waarom trainen we de hele week hoe we ze moeten vast zetten om dan constant uit het duel te gaan spelen. In de tweede helft deden ze dat wel, dan maakten ze wel de beweging vooruit en gingen de duels aan. Zo zie je maar dat de ene helft de andere niet is. Uitblinkers ga ik niet noemen, dit hebben we gewoon als ploeg gerealiseerd.”

Door maj
  • Meer voetbal