Zijn lichaam bestaat "voor 90 procent uit hard werk en genen", het recept van de overige 10 procent mocht hij de rechter uitleggen

Foto: Instagram

Een “Lamborghini-lichaam”, noemt hij het zelf. Volgens Hossein Balapour is dat voor 90 procent “hard werk en genen”, maar bij die overige 10 procent moest hij een woordje uitleg gaan geven bij de rechter in Sydney na een uit de hand gelopen huiszoeking.

Op 21 februari was de politie binnengevallen in de woning van Balapour. Bij de bodybuilder, op sociale media erg populair onder ‘artiestennaam’ Yakiboy, troffen ze een wel erg grote hoeveelheid steroïden en groeihormonen aan, samen met een mes. Genoeg om het onderbroekenmodel aan te klagen voor verboden bezit van die spullen.

Lamborghini

Hij pleitte maandag schuldig aan vijf van de tien beschuldigingen die tegenover hem geuit werden. De 30-jarige man, vol tatoeages op het extreem gespierde lijf, had er niet meer te vertellen dan dat. Maar na de huiszoeking in februari had hij dat wel. Toen postte hij op Instagram dat hij steroïden en groeihormoon heeft voor eigen gebruik.

“Als de politie een huiszoeking doet bij mij, dan vinden ze natuurlijk mijn persoonlijke voorraad steroïden”, schreef hij toen. “Ik heb nooit ontkend dat ik die nam, ik heb nooit gelogen. De meeste mensen hebben ze wel gebruikt om aan hun lichaam te werken. Het is gewoon omdat ik het ben dat er veel ophef rond gemaakt wordt. Laten we realistisch zijn: dit Lamborghini-lichaam bestaat voor 90 procent uit hard werk en genen. Als het echt alleen door de steroïden was, zou iedereen een lichaam zoals het mijne hebben.”

Mes

In de rechtbank kreeg Balapour te horen dat er nog twee aanklachten bijkomen voor verboden wapenbezit. Dat heeft alles te maken met het mes dat de politie tijdens de huiszoeking gevonden had. Daar had hij geen vergunning voor, zo blijkt. Daarom wordt hem ten laste gelegd dat hij het niet mocht bezitten, dat hij het niet mocht kopen en het niet veilig genoeg bewaarde. Het lag op zijn nachtkastje.

Zijn advocaat vraagt om bijkomend onderzoek over het mes, maar de verwachting is dat Balapour wel veroordeeld zal worden voor het bezit van het groeihormoon en de steroïden.

bekijk ook

Levensechte ‘Popeye’ (21) betaalt hoge prijs voor gigantische armen: “Het voelde alsof ik ging sterven”

Door gjs
Meest recent