Jumbo-Visma ambitieus na komst van Tom Dumoulin: budget naar de 20 miljoen en “Team Ineos verslaan in de Tour”

Bron © De Telegraaf

Foto: Photo News

Nederland stond even stil toen bekend raakte dat Tom Dumoulin Team Sunweb komend seizoen inruilt voor Jumbo-Visma. In een gesprek met De Telegraaf uit de Nederlandse ploeg stevige ambities.

LEES OOK. “Rare sport wielrennen, nu nog wat meer”: onze redacteurs gaan in discussie over de transfer van Tom Dumoulin naar Jumbo-Visma

LEES OOK. Tom Dumoulin en Team Sunweb gaan na 8 jaar hun “eigen weg”, Jumbo-Visma kondigt transfer aan: “De laatste maanden zijn niet leuk geweest”

“Ik kijk er naar uit om een bijdrage te leveren aan dat doel, het winnen van een grote ronde”, legde Dumoulin maandag op de website van Jumbo-Visma uit. “Ik was op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging en Team Jumbo-Visma is daar de juiste ploeg voor. Ik heb er veel zin in.”

“We kunnen nu de sterkst mogelijke ploeg samenstellen in de strijd tegen een team als Ineos. Het waarmaken van onze dromen en ambities komt steeds dichterbij. We zijn stapje voor stapje gegroeid en willen altijd verbeteren. Meedoen om de eindzege in grote ronden is altijd een doel en een plan geweest”, vulde directeur Richard Plugge aan.

20 miljoen

Die ambitie bevestigde hij aan De Telegraaf. “Eerst hebben wij met onze kopmannen Primoz (Roglic, red.) en Steven (Kruijswijk, red.) uitgebreid gesproken. Beiden zagen in dat de komst van Dumoulin een versterking is. Wanneer je meer klassementsrenners kort hebt staan, kun je een spel spelen. Zoals Team Ineos het in de Tour ook met Egan Bernal en Geraint Thomas deed. Het vergroot voor een ieder de kans om een keer te winnen. Onze doelstelling is niet alleen de Tour winnen. Wij willen vanaf de komende Vuelta (die zaterdag start, red.) in iedere grote ronde om de eindzege mee doen.””

“Tom gelooft er ook in dat je met een sterk blok met meer kopmannen in een grote ronde verder kunt komen. Hij realiseert zich dat ons team zijn kans om ooit de Tour te winnen vergroot”, aldus Plugge.

Ton van Veen van Jumbo bevestigde in het interview dat het budget van de ploeg van Wout van Aert wordt opgetrokken naar 20 miljoen euro. “Daarmee zijn we nog ver verwijderd van de duurste ploegen in de WorldTour. De ploeg heeft aangetoond dat het door slim en innovatief te handelen bij de allerbeste teams hoort”, klinkt het.

Door Vincent Van Genechten