Deceuninck-Quick Step neemt twee Belgen en sprinter Jakobsen mee naar de Vuelta

Foto: BELGA

Deceuninck-Quick Step heeft als voorlaatste team zijn selectie voor de Vuelta bekendgemaakt. De Belgische formatie trekt onder meer met twee landgenoten - Philippe Gilbert en Tim Declercq - en sprinter Fabio Jakobsen naar Spanje. Voor Gilbert wordt het de laatste grote ronde in dienst van Patrick Lefevere voor hij naar Lotto-Soudal vertrekt.

Bekijk hier de deelnemerslijst van de Ronde van Spanje.

De Vuelta trekt zich zaterdag op gang met een ploegentijdrit in Salinas de Torrevieja. De laatste keer voor Deceuninck-Quick Step om zich als regerend wereldkampioen in die discipline te tonen. Twee Belgen maken deel uit van de selectie: Philippe Gilbert en Tim Declercq. Dat brengt het totaal aantal landgenoten in de Ronde van Spanje op elf.

Deceuninck-Quick Step mikt in de Vuelta op ritzeges. In de eerste plaats moet Fabio Jakobsen daar voor zorgen. De jonge Nederlandse spurter maakt in Spanje zijn debuut in een grote ronde. Jakobsen won dit jaar onder meer de Scheldeprijs en het Nederlands kampioenschap.

Philippe Gilbert rijdt dan weer zijn laatste grote ronde voor Patrick Lefevere vooraleer hij komend seizoen naar Lotto-Soudal vertrekt. Net als Zdenek Stybar mag Gilbert zijn kans gaan op de vele aankomsten voor punchers die deze Vuelta rijk is. Verder wordt het ook uitkijken naar wat jonge Britse talent James Knox in de bergen kan.

Selectie: Eros Capecchi (Ita), Rémi Cavagna (Fra), Tim Declercq (Bel), Philippe Gilbert (Bel), Fabio Jakobsen (Ned), James Knox (Eng), Maximiliano Richeze (Arg) en Zdenek Stybar (Tsj).

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN