Voor 100 euro komt Pieter uit ‘De mol’ je kindje thuis dopen

Pieter Delanoy Foto: hbvl

Pieter Delanoy, de pastoor die een BV werd door zijn deelname aan ‘De mol’, begint als zelfstandige nu hij priester af is. Hij is vanaf nu in te huren voor doopsels, huwelijken en uitvaarten. Zo komt hij voor 100 euro plus verplaatsingskosten thuis uw kindje dopen.

Pieter Delanoy, bekend als de mol van 2018, maakte aan het begin van de zomer zijn beslissing bekend aan het bisdom. Hij stopt als priester en gaf het verplichte celibaat als voornaamste reden op omdat een vrouw zijn pad had gekruist.

Het bisdom Brugge, waartoe hij behoorde, toonde begrip voor zijn beslissing maar betreurde zijn vertrek wel.

Delanoy wilde andere dingen doen in het leven. Hij begint ‘op zichzelf’ als voorganger bij dopen, huwelijken en uitvaarten en heeft zelfs een eigen website waarop hij te boeken is.

De communie mag hij niet meer geven eens hij gelaïciseerd is door de paus. Maar hij mag wel een mis opdragen.

Delanoy wordt daarmee een beetje de concurrent van Rent-a-Priest, dat iets gelijkaardigs doet maar wel andere tarieven hanteert. Een doop kost bij Delanoy 100 euro plus verplaatsingskosten, voor een huwelijk vraagt hij 250 euro plus vervoer en een uitvaart kost 150 euro. Hij belooft op zijn website wel een deel van dat geld door te storten aan een goed doel. En hij voegt er ook nog aan toe dat er over de prijzen te onderhandelen valt.

Rent-a-Priest hanteert een vast tarief van 180 euro plus verplaatsingskosten. Vanaf volgend jaar slaan doopvieringen wel op tot 200 euro.

Let wel: Als je kind niet gedoopt is in een rooms-katholieke kerk, dan kan de pastoor van de parochie waar je kind later zijn eerste communie wil doen, daar moeilijk over doen.

LEES OOK. Het celibaat beu, zeker nu hij een lief heeft: Pieter Delanoy, de mol van 2018, stopt als priester (+)

Door tg
AANGERADEN