Dronken ouders crashen met drie kindjes op achterbank en laten hen daarna achter in ziekenhuis: kindje van 18 maanden nog kritiek

Foto: ss

In de Franse gemeente Samer is maandagavond een bijzonder zwaar ongeval gebeurd met een auto waarin twee ouders en hun drie kinderen, onder wie een meisje van 18 maanden, zaten. Alle vijf werden ze naar het ziekenhuis gebracht, maar de ouders zijn daar ’s nachts gevlucht. Hun kinderen lieten ze achter.

Het ongeval gebeurde maandagavond rond 20 uur in Samer, een gemeente in het noorden van Frankrijk. Een wagen reed om een nog onduidelijke reden tegen een van de pilaren van een brug, waardoor het voertuig veel schade opliep.

In de wagen zaten vijf mensen: een getrouwde man en vrouw en hun drie kinderen. Het jongste, een meisje van 18 maanden oud, raakte levensgevaarlijk gewond en werd met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. De vier andere inzittenden, de ouders en kinderen van 3 en 4 jaar, liepen lichte verwondingen op en werden ook naar het ziekenhuis gebracht.

Gevlucht

Volgens het parket was het de vrouw die aan het stuur zat. Zij vertoonde tekenen van dronkenschap. “We zijn zeker dat de ouders onder invloed van alcohol waren”, zegt Philippe Sabatier bij La Voix du Nord.

Wellicht om die reden sloegen de ouders in de nacht van maandag op dinsdag op de vlucht. Ze verlieten het ziekenhuis zonder hun kinderen. Er wordt naar hen gezocht, aldus de politie, en ook hun familie zegt dinsdagnamiddag nog niets van hen gehoord te hebben.

Door gjs
AANGERADEN