Chauffeur (18) van ongeval waarbij Kayleigh (14) overleed is buiten levensgevaar: “Zijn auto ging plots aan het slippen”

Bron © Eigen berichtgeving
Aalst / Asse / Erpe-Mere -

De 18-jarige chauffeur die zondagnacht achter het stuur zat bij het ongeval, waarbij de 14-jarige passagier Kayleigh Leemans overleed in Nieuwerkerken, is buiten levensgevaar. Dat zegt zijn familie. “Hij heeft al over het ongeval verteld”, aldus de familie van X.M.. “Hij heeft ons verteld dat zijn auto plots aan het slippen ging. Hij is de controle over het stuur verloren.” De jongeman moest dinsdagmiddag een operatie ondergaan. Ook de vierde passagier, de vriendin van X.M., zou aan de beterhand zijn.

LEES OOK. Kayleigh zou zondag 15 geworden zijn: “We zeiden nog: rij met niemand mee” (+)

Het ongeval gebeurde in de nacht van zondag op maandag, omstreeks 2 uur. Vier tieners keerden terug van de kermis van Erpe-Mere. De Fiat van X.M. botste in een slecht verlichte straat op een geparkeerde vrachtwagen. Het parket van Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar het ongeval, maar wilde daar dinsdag nog niets over kwijt. Het ongeval zou alvast niet te wijten zijn aan overdreven snelheid. X.M. had een voorlopig rijbewijs, en mocht niet met passagiers rondrijden.

Het onderzoek zal ook moeten aantonen of de vrachtwagen in de bewuste straat reglementair geparkeerd stond. Voertuigen die meer dan 7,5 ton wegen, mogen niet langer dan acht uur in de bebouwde kom staan. “De politie heeft afgelopen weekend enkele vrachtwagens geverbaliseerd om ze in overtreding waren”, zegt de Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).

De afscheidsplechtigheid voor Kayleigh Leemans vindt zaterdagmiddag plaats om 14 uur in het crematorium van Aalst

Door . (cel, cds, lvl
VOOR ABONNEES
Laad meer berichten...