Abonnee worden? Kies je leesformule

21/08/2019 - TV & Radio
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Nieuwe ‘Thuis’-generiek houdt er het tempo stevig in

Wandelen op de beat

De nieuwe generiek van Thuis heeft veel weg van een cursus snelwandelen. Maar daar is volgens de makers een goede reden voor.

Vanaf 2 september zien de kijkers van Thuis de acteurs van hun favoriete soap er stevig de pas in houden in de nieuwe generiek. De acteurs stappen alsof hun leven ervan afhangt op Ik ben Thuis, een nieuw liedje geschreven door Miguel Wiels en Niels Destadsbader, ingezongen door Raf Van Brussel. De actie speelt zich af in Leuven, onder meer in de buurt van het station. Toch moesten de acteurs geen trein halen, zegt producer Hans Roggen: “Het klopt dat de acteurs stevig doorwandelen, maar dat doen ze niet zomaar. Ze wandelen op de maat van de muziek. Die heeft 139 beats per minuut. Het is dus niet zo dat we zomaar een camera gepakt en de acteurs een beetje hebben laten rondlopen terwijl ze in de lens kijken. Dit is grondig voorbereid en uitgebreid getest.”

Tijdens de opname van de generiek wandelden de acteurs evenwel niet op het nieuwe deuntje van Thuis, maar op een ander liedje met exact hetzelfde tempo. “We wilden niet het risico lopen dat iemand op straat de nieuwe generiek al zou horen. Ik moet de acteurs feliciteren, want het ziet er heel losjes uit terwijl dit toch een sterk staaltje acteren is.” (tdl)

Bekijk de nieuwe generiek op www.nieuwsblad.be/thuis

AANGERADEN