Ook LASK wou competitiematch uitstellen, maar tegenstander ligt dwars

Foto: Photo News

In navolging van Club Brugge wou ook tegenstander LASK zijn competitiewedstrijd van dit weekend uitstellen. De Linzer gaan op bezoek bij rivaal Rapid Wenen, maar hadden liever rust genomen met oog op de Europese verplaatsing naar Brugge. Maar daar wil Rapid Wenen niet van weten.

“We kunnen het verzoek van LASK begrijpen, maar ook wij hebben de afgelopen jaren verschillende keren soortgelijke situaties meegemaakt, vooral in de play-offs voor de Europa League en in 2015 ook in de play-off voor de Champions League na een 1-0-nederlaag tegen Schachtar Donetsk”, zegt Zoran Barisic, sportief directeur van Rapid Wenen. “Maar de data voor deze play-off-matchen liggen al maanden vast en LASK wist dat het hierin terecht zou kunnen komen als het bleef winnen. Om nu drie dagen voor onze match in Wenen met het idee van een uitstel te komen is te laat.”

”Een verschuiving in de kalender zou niet alleen alle fans, die hun bezoek gepland en al betaald hadden, ergeren, maar ook tot aanzienlijke extra kosten leiden. Bovendien is in het weekend tot het einde van de heenronde geen enkele datum meer vrij. Voor volgend jaar willen we het idee wel ondersteunen.”

Of LASK ook in zijn opzet zal slagen, is afwachten. De club onderhoudt geen beste relaties met Rapid Wenen, de tegenstander van zaterdag. Daarnaast moet zowel de Oostenrijkse Bundesliga als de tv-rechtenhouder Sky zijn zegen geven.

Door bla
Meer voetbal