Angelina Flor Pua vindt geen werk als piloot: “Als ex-Miss België heb ik geen streepje voor”

Angelina Flor Pua is een half jaar na het behalen van het pilotendiploma nog niet aan de slag als vliegtuigpiloot. De 24-jarige Miss België van 2018 wijt dat aan het jobtekort in de sector. “Ik heb toch geen streepje voor als Miss België”, zegt ze in Het laatste nieuws.

Het was opzienbarend toen Angelina Flor Pua (24) uit Borgerhout in 2018 Miss België werd. Ze was niet de zoveelste laureate die een carrière in de media ambieerde. De Vlaamse met Filippijnse roots was op het moment van de verkiezing een opleiding aan het volgen tot piloot, en hoopte na het behalen van dat peperdure diploma - de opleiding kost 100.000 euro - ook in die sector aan de slag te kunnen gaan.

Maar een half jaar na het behalen van dat diploma heeft Flor Pua nog geen werk gevonden. “Ik ben al even aan het solliciteren”, zegt ze in Het laatste nieuws. “Ik ben de theorie voortdurend aan het herhalen, want bij elke sollicitatie hoort een proef. Mijn kennis moet dus up-to-date blijven.”

De reden voor de moeilijke zoektocht naar werk als piloot is het jobtekort in de sector. “Er zijn piloten die al jaren afgestudeerd zijn en toch nog altijd op zoek zijn naar werk. Vliegmaatschappijen kunnen dan ook kiezen voor de besten en doen dat logischerwijs ook. Je moet niet denken dat ik door mijn Miss België-kroontje een streepje voor heb.”

De gewezen Miss België is op dit moment ook single. “Ik steek al mijn energie in de zoektocht naar werk.”

Door gjs
TOP 10 MEEST GELEZEN