Terminale man blaast laatste adem uit, een kwartier later bezwijkt ook zijn trouwe hond

Foto: Adriano Bacchella

Geen trouwer huisdier dan een hond. Nog geen kwartier nadat de Schot Stuart Hutchinson (25) na acht jaar de strijd tegen een hersentumor verloor, blies ook zijn hond Nero zijn laatste adem uit.

De 25-jarige Stuart Hutchinson was al acht jaar lang in behandeling tegen een agressieve hersentumor. Een operatie en meerdere behandelingen met chemotherapie leken aanvankelijk te helpen, maar in 2014 en 2018 werd de Schot opnieuw getroffen door de ziekte.

De laatste vier weken was de situatie uitzichtloos geworden. Hij bracht die thuis door met zijn vrouw en hun drie honden, waaronder de tweejarige Franse bulldog Nero. “Stuart en Nero waren onafscheidelijk”, zegt zijn moeder Fiona Conaghan in de krant Daily record.

Net als Stuart kreeg ook Nero het de jongste tijd moeilijk. De viervoeter mankeerde iets aan zijn ruggengraat, zo was gebleken na een bezoek aan de dierenarts. En een kwartier na zijn baasje blies ook hij zijn laatste adem uit. “Het hart van Stuarts vrouw is gebroken”, zegt Fiona. “Ze heeft hen allebei verloren, maar ze houdt zich sterk.”

bekijk ook

Dappere hond waagt eigen leven om baasje te beschermen tegen gifslang, maar raakt zwaargewond

Hartverscheurend: trouwe hond kan geen afscheid nemen van overleden baasje en klampt zich vast aan doodskist

Zo lief: trouwe hond leidt ambulance naar gewond baasje

Door gjs
TOP 10 MEEST GELEZEN