Thomas Van der Plaetsen en Ben Broeders mogen zich zaterdag tonen op het grootste toneel

Bron © BELGA

Thomas Van der Plaetsen Foto: BELGA

Thomas Van der Plaetsen en Ben Broeders hebben een startbewijs gekregen voor de Diamond League atletiekmeeting in Parijs aanstaande zaterdag. De organisatie publiceerde woensdag de startlijsten. Van der Plaetsen neemt het in een driekamp op tegen onder meer wereldrecordhouder tienkamp Kevin Mayer, ook Broeders treft in het polsstokspringen de absolute wereldtop.

Sinds de Décastar in Talence eind juni, waar Van der Plaetsen zich na een thriller in de laatste ronde van de 1.500 meter plaatste voor het WK in Doha, kwam de tienkamper niet meer in actie. In Parijs knoopt hij weer aan de met de competitie en wachten hem het kogelstoten, verspringen en de 110 meter horden. Behalve wereldrecordhouder Mayer komen onder meer ook de Spanjaard Jorge Urena en de Duitser Kai Kazmirek aan de start.

Thomas Van der Plaetsen en Ben Broeders mogen zich zaterdag tonen op het grootste toneel
Ben Broeders Foto: BELGA

Voor Broeders wordt het de allereerste deelname aan een Diamond League. Ook hij is al geplaatst voor het WK atletiek in Doha, dat doorgaat van 27 september tot 6 oktober, nadat hij eerder dit seizoen het Belgisch record in het polsstokspringen op 5m76 bracht. Onder zijn concurrenten zaterdag bevinden zich de Fransman Renaud Lavillenie, de wereldrecordhouder in zaal, en de Amerikaan Sam Kendricks.

Noch de driekamp noch het polsstokspringen behoren tot het officiële programma van de Diamond League, en dus kunnen Van der Plaetsen en Broeders zaterdag ook geen punten verdienen.

Door Maarten Delvaux
    AANGERADEN
    Meest recent