Barkeeper doodgeslagen nadat hij weigert dronken klant te bedienen

Bron © BELGA

Foto: Shutterstock

De zaakvoerder van een bar is dinsdagnacht in de stad Seine-Saint-Denis om het leven gebracht nadat hij geweigerd had een dronken klant te bedienen, zo is uit eensluidende bronnen vernomen. In hetzelfde departement werd enkele dagen geleden een kelner van een restaurant doodgeschoten door een klant die vond dat hij te lang op zijn sandwich moest wachten.

Volgens een bron dicht bij het onderzoek kwamen rond 00.30 uur twee mensen de bar in het centrum van Saint-Denis binnen. Omdat ze dronken waren, weigerde de barkeeper hen te bedienen. Ze zijn dan alledrie naar buiten gegaan en een van de dronken mannen gaf de barkeeper een vuistslag. Het 66-jarige slachtoffer zakte ineen en werd een half uur later dood verklaard.

Het parket van Bobigny opende een onderzoek wegens geweld met ongewild de dood tot gevolg. Een verdachte ligt gewond in het ziekenhuis.

“Wie een klant in staat van dronkenschap weigert te bedienen, doet zijn werk correct. Niemand zou daarvoor aangevallen mogen worden”, zei het stadsbestuur van Saint-Denis.

De man die vrijdagnacht in Noisy-le-Grand een kelner doodschoot, is nog voortvluchtig en wordt gezocht.

AANGERADEN