Minderjarige, die DJ een glas in de hals stak, moet naar gesloten instelling

De aangevallen DJ Gert. Foto: rr

Binkom / Lubbeek / Boutersem -

De 17-jarige jongen uit Boutersem die in de nacht van maandag op dinsdag DJ Gert Langendries een glas in de hals stak, wordt in de gesloten instelling ‘De Grubbe’ in Everberg geplaatst. Dat heeft de jeugdrechter woensdagmiddag beslist.

Het incident vond plaats op de Kermisfuif in Lubbeek, georganiseerd door FC Binkom. Toen de fuif op z’n einde liep, vond er een incident plaats tussen dj Gert en een 17-jarige jongen die op het podium was gekropen. Toen Gert hem vroeg van het podium te gaan, duwde de jongen een kapot glas in de hals van de dj. Die raakte daarbij zwaargewond en ligt momenteel in een gespecialiseerd ziekenhuis in Leiden met verlammingsverschijnselen in de arm. Hij werd woensdagochtend geopereerd.

De organisatie van de fuif heeft intussen beslist in de toekomst de veiligheid te verhogen op de fuif. Zo willen ze bijvoorbeeld overstappen van glazen op plastic bekers. “Het reglement van de gemeente raadt aan om plastic te gebruiken in plaats van glas, maar het is geen verplichting”, zegt voorzitter Marc Veuchelen. “Omdat veel van onze bezoekers toch glas verkiezen, hadden we in het verleden besloten toch bij glas te blijven. Ook omdat onze fuiven eigenlijk altijd zonder incidenten verliepen. En er komt weinig jeugd, eerder twintigers en dertigers die echt wel glas verkiezen. Maar dat gaan we nu toch herbekijken. En we gaan ook het podium in de toekomst beter afschermen.”

Veuchelen benadrukt wel dat het vooral om een onverantwoorde daad gaat van één persoon. “Het was echt een heel spijtig voorval. Verder was het een heel fijne Kermisfuif. We hebben nadien wel lege flessen vodka en amaretto gevonden buiten. Dat verkopen wij niet, dus het is duidelijk dat er mensen met foute intenties naar onze fuif zijn gekomen. Ik weet niet of die dader daarbij was. Maar overdreven alcoholgebruik kan alleszins niet.”

Door hsb
AANGERADEN
Meest recent