Bus met 70 Belgen botst op Nederlandse snelweg na dagje Efteling

Bron © Belga, Eindhovens Dagblad

Een bus met Belgisch kenteken en 54 inzittende kinderen tussen 6 en 12 jaar oud en hun 15 begeleiders, raakte woensdagmiddag betrokken in een kettingbotsing. Ze waren terug onderweg naar huis na een dagje Efteling. Volgens de politie bleef iedereen ongedeerd. Rond 20.30 uur kwamen ze aan in Borgloon, waar hun ouders hen opwachtten.

Het ongeval gebeurde volgens het ED rond 16.45 uur op de snelweg A58 ter hoogte van Oirschot, in het zuiden van Nederland. De bus vervoerde zeventig kinderen tussen 6 en 12 jaar, en was op weg naar België. Volgens Nederlandse media gaat het effectief om Belgische kinderen en keerden ze terug naar huis van een dagje Efteling.

De kinderen en hun begeleiders zijn ongedeerd, zegt Politie Oost-Brabant. Eerst was er sprake van schaafwonden en kneuzingen, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. Wel is er een traumahelikopter opgeroepen, die op de weg is geland.

Bus met 70 Belgen botst op Nederlandse snelweg na dagje Efteling
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

De kinderen zijn na het ongeval uit de reisbus begeleid en krijgen opvang langs de weg. Nog volgens Brabants Dagblad werden ze uiteindelijk naar een boerderij in de buurt gebracht. De boer haalde met een jeep hun rugzakken op, terwijl de begeleiders zo snel mogelijk een andere bus probeerden te regelen. Die kwam anderhalf uur na het ongeluk.

De kinderen zijn geschrokken, maar verder gaat het goed met hen, zegt begeleider Sven Gilissen aan het Eindhovens Dagblad. “Hier en daar was er een traantje, maar ze hadden zelfs geen schrammen.” Hun ouders zijn intussen gerustgesteld.

In totaal raakten vijf voertuigen betrokken bij de kettingbotsing, waarvan de bus het laatste voertuig was, meldt Politie Oost-Brabant. Gilissen zag hoe twee auto’s op elkaar botsten en de bus hen niet meer kon ontwijken. De bestuurder van een personenwagen zat meer dan een half uur gekneld en is door de brandweer bevrijd. Zijn toestand is niet bekend. Lichte verwondingen van inzittenden van andere auto’s, werden ter plaatse behandeld.

De snelweg is van Tilburg tot Eindhoven tot 21.00 uur dicht. De politie voert een onderzoek naar de oorzaak.

Door sir
VOOR ABONNEES
Laad meer berichten...