Meest zeldzame luipaard ter wereld eindelijk op camera vastgelegd

Foto: Facebook

De meest zeldzame luipaard ter wereld is voor het eerst in het wild vastgelegd op camera terwijl hij smult van een dode giraf. “De dieren zijn zo goed gecamoufleerd, het is bijna onmogelijk ze te spotten”, zegt Alan Watson, die de foto’s maakte in Zuid-Afrika.

Als hij niet gezien wil worden, zie je hem niet. Die wijsheid over de ‘gouden’ luipaard, de meest zeldzame aller luipaarden, hield decennialang stand. Maar dat was buiten Alan Watson (45) gerekend, de eigenaar van het Thaba Tholo Wilderness-reservaat in Zuid-Afrika. Samen met zijn vrouw Lynsey (41) maakte hij een camera vast aan een boom in de buurt van een dode giraf en zo konden ze het dier fotograferen terwijl het aan het eten was. Unieke beelden.

“Die dieren zijn zo goed gecamoufleerd”, zegt Watson in Daily Mail. “Als ze door het lange gras lopen, zou je hen nooit zien.”

De ‘gouden’ luipaard dier werd in 2015 al vastgelegd door de camera’s, maar die beelden werden geheim gehouden tot het dier volgroeid was. Nu het opnieuw gespot werd, deelde de Black Leopard Mountain Lodge de foto’s wat graag op Facebook.

bekijk ook

Schoonmaakster ontdekt luipaard achter wasmachine in Zuid-Afrika

Jong luipaard heeft kans van haar leven om mangoest te vangen, maar dan blijkt dat ze nog veel te leren heeft

Luipaard zet maar liefst zeven uur lang stad op stelten

Door gjs
TOP 10 MEEST GELEZEN