Würst komt terug naar Gent (zonder Jeroen Meus): “We kregen vaak de vraag”

Foto: DBA

Gent -

De bekende hotdogzaak Würst keert terug naar Gent. Eind dit jaar wil het vernieuwde Würst een zaak openen op een nog onbekende locatie in de Arteveldestad.

Dat bevestigt Hendrik Winkelmans van Freshmen, een investeringsfonds dat het oorspronkelijke concept van Würst overnam van tv-kok Jeroen nadat diens zaken failliet gingen. Würst heeft voorlopig maar één filiaal, in Leuven. Gent wordt het tweede. Meus is niet meer betrokken bij de zaak.

“We proberen voor eindejaar open te gaan in Gent, waarschijnlijk iets vroeger”, zegt Winkelmans. “In Gent hebben we een grote schare fans. We kregen vaak vragen of we niet terugkwamen. Dat is bij deze een feit.”

De zaak zal zich niet meer vestigen op dezelfde locatie in de Nederkouter. Die is al ingepalmd door een restaurant. “De locatie was niet zo goed, er was niet genoeg passage”, zegt Winkelmans. “We gaan naar een locatie waar meer passage is.”

Würst zoekt nog naar drie klantvriendelijke mensen met ervaring in de horeca om de Gentse zaak te runnen en wil ook studenten aannemen.

Door Bert Staes