Man opgepakt die aapje voor 3.800 euro wou verkopen via 2dehands.be

Bron © BELGA

Foto: SS

Jette -

Begin augustus is in de Brusselse gemeente Jette een man opgepakt die een roodhandtamarin, een aapje, wilde verkopen via de koopjessite 2dehands.be. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het aapje is opgevangen in een gespecialiseerde instelling.

Een man had enkele weken geleden de politie van de zone Brussel West verwittigd omdat hij op de site 2dehands.be op een wel heel bijzonder bericht was gestoten. In dat bericht werd een roodhandtamarin, een klauwaapje uit het geslacht der tamarins (Saguinus), te koop aangeboden voor de ronde som van 3.800 euro. In overleg met de politie stuurde de man de verkoper een bericht om te melden dat hij geïnteresseerd was en werd er een afpsraak gemaakt op 1 augustus.

Die dag verschenen drie mannen met de aap op de afspraak in de Rosalie Uyttenhovestraat in Jette, waarop de politie hen kon inrekenen en de aap in beslag kon nemen. Het diertje werd voor verzorging overgebracht naar een gespecialiseerde instelling. Het onderzoek naar de verkopers loopt nog, aldus het parket.

De roodhandtamarin (Saguinus midas) is een klauwaapje uit het geslacht der tamarins (Saguinus). Het diertje heeft een zwart gezicht en een zwarte rug, die oranjerood gemarmerd is. De handen en voeten zijn geel of goudoranje van kleur. De roodhandtamarin komt voor in het noordoosten van Amazonebekken, ten oosten van de Rio Negro en de Rio Branco, in Noord-Brazilië, Suriname, Guyana en Frans-Guyana.

AANGERADEN