Groen blijft zacht in analyse verkiezingen: “Belang van sociale media onderschat”

Foto: BELGA

De evaluatie die Groen maakt na haar overwinningsnederlaag is er een met de fluwelen handschoen. Veel gematigder dan de “Heb je poen, stem dan groen”- evaluatie die Wouter Van Besien eerder maakte. Dat blijkt uit een analyse die De Standaard kon inkijken.

De klacht van veel leden dat kopstukken Kristof Calvo en Meyrem Almaci te veel aandacht naar zich toetrokken, wordt bijvoorbeeld heel voorzichtig verwoord, door te stellen dat zij “erg druk bevraagd werden”. Dat de partij er niet in slaagde om een draagvlak te vinden voor haar klimaatbeleid, wijt ze dan weer aan “klimaatsceptici”. “Die hebben veel onrust gezaaid over de kostprijs van een ambitieus klimaatbeleid.” Al geeft Groen ook toe dat ze daar zelf “te weinig antwoorden” op had. Ook heeft de partij naar eigen zeggen “het belang van sociale media” bij deze verkiezingscampagne onderschat.

Op 18 oktober beslissen de leden wie de volgende voorzitter van Groen wordt. Iedereen verwacht dat huidig voorzitter Meyrem Almaci opnieuw kandidaat zal zijn.

Door cvs
AANGERADEN