Boezemvriend eert Bjorg Lambrecht door “geweldige (domme) idee” toch uit te voeren: “Hem naar de Champs-Elysées brengen”

Foto: Twitter Ruben Apers.

De koers gaat door want dit weekend start de Vuelta. Maar ook voor de start van de Ronde van Spanje werd er stilgestaan bij Bjorg Lambrecht, die begin augustus overleed na een val in de Ronde van Polen. Intussen is boezemvriend Ruben Apers vertrokken voor een tocht om het betreurde wielertalent te eren.

LEES OOK. Ruben (20) overleefde de crash waarbij Stef Loos stierf en verliest nu ook zijn boezemvriend Bjorg Lambrecht: “Er is iets geknakt”

Donderdag werden de ploegen die deelnemen aan de 74ste Ronde van Spanje voorgesteld aan het publiek. Ook Lotto Soudal neemt deel. Toen de Belgische formatie aan bod kwam, werd Lambrecht geëerd met een video en applaus.

Al was het kartonnen bord van Lambrecht op het Vuelta-podium toch wat vreemd...

Boezemvriend eert Bjorg Lambrecht door “geweldige (domme) idee” toch uit te voeren: “Hem naar de Champs-Elysées brengen”
Foto: EPA-EFE

Naar Parijs

Ruben Apers is intussen de fiets opgestapt. De 20-jarige tijdrijder vatte naar eigen zeggen deze winter het “geweldige (domme) idee” op om met zijn koersmaatje naar Parijs en terug te fietsen. Een plan dat op dramatische wijze in het water viel, maar Apers wilde Lambrecht alsnog eren en vertrok donderdag richting Franse hoofdstad.

“Om terug de rust in mijn hoofd te vinden en Bjorg naar de Champs-Elysées te brengen! #ForBjorg #parijsisnogver”, klonk het op Twitter.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN